Rozdíly v robusticitě svalstva u různých profesí moravské středohradištní populace - Zeman, Tomáš (2011)
Cílem mé práce je morfoskopicky zhodnotit míru výskytu entezopatií u jedinců pohřbených na jednotlivých archeologicky prozkoumaných pohřebištích raně středověkého slovanského hradiště Pohanska u Břeclavi a statisticky porovnat výskyt entezopatií předem vytyčených skupin, vymezených na základě současných archeologických poznatků. Další cílem je přesvědčit se o tom, jakým způsobem souvisí míra výskytu entezopatií se základními demografickými a metrickými charakteristikami.