Moderní biofyzikální přístupy pro studium metallothioneinu - Bastl, Karel (2011)
V rámci této diplomové práce byl proveden kvantově mechanický výpočet rozložení nábojů na atomech v Mullikenově populační analýze, ve struktuře metallothioneinu různých organismů. Tyto výpočty byly provedeny v MetaCentru České republiky pomocí programu Gaussian verze 3. Byly použity struktury získané z databáze umístněné na www.pdb.org, které byly následně upraveny pro potřeby těchto výpočtů. Byly získány náboje jednotlivých atomů obsažených v těchto strukturách a také grafické zobrazení rozložení těchto nábojů. V případě dalšího studia in silico bude pro pochopení přesnějšího popisu konformačních změn supramolekuly metallothioneinu potřeba provést dynamické modelování chování MT při měnících se parametrech například pH, abychom potvrdili předpoklad, že tento parametr určuje zásadním způsobem konfirmační změny MT a následné uvolnění kovových iontů.