Hydrogeologické poměry západního okraje boskovické brázdy v rosicko-oslavanské oblasti - Drábová, Michaela; Kuchovský, Tomáš, 1973-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2011)
Práce se soustředí na určení drenážního charakteru toků v rosicko-oslavanské oblasti. K tomu byla zapotřebí pravidelná měření průtoků pomocí integračních stopovacích zkoušek na několika místech vybraných povrchových toků. Dále byl pro lepší pochopení celé oblasti vytvořen počítačový model proudění podzemních vod v programu Processing Modflow Pro. Tento model slouží jako prostředek k porozumění celého procesu proudění podzemní vody v této zájmové oblasti. Práce je doplněna o hodnocení základních hydrogeochemických parametrů vod.
The thesis is focused on determination of dranaige characteristic of streams in Rosice-Oslavany mining district. Discharge measurement using integrating tracer tests on several chosen points of surface streams were performed. In the Processing Modflow Pro program were created model of groundwater flow becouse of better understanding of the whole area. This model serves as a means of understanding the whole process of groundwater flow in the study area. There is also rating of elementary hydrochemical parametres of water in thesis.
Vedoucí práce: Tomáš Kuchovský
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: hydrogeochemie; měření průtoku; flow measurement; hydrogeochemistry; Rosice (Brno-venkov, Česko : oblast); Oslavany (Česko : oblast); boskovická brázda (Česko); Rosice Region (Brno-venkov, Czechia); Oslavany Region (Czechia); boskovická brázda (Czechia); diplomové práce; master's theses