Hydrogeologické poměry západního okraje boskovické brázdy v rosicko-oslavanské oblasti - Drábová, Michaela (2011)
Práce se soustředí na určení drenážního charakteru toků v rosicko-oslavanské oblasti. K tomu byla zapotřebí pravidelná měření průtoků pomocí integračních stopovacích zkoušek na několika místech vybraných povrchových toků. Dále byl pro lepší pochopení celé oblasti vytvořen počítačový model proudění podzemních vod v programu Processing Modflow Pro. Tento model slouží jako prostředek k porozumění celého procesu proudění podzemní vody v této zájmové oblasti. Práce je doplněna o hodnocení základních hydrogeochemických parametrů vod.