Vývoj a testování nových způsobů elektrochemického značení DNA a jejich využití v hybridizační analýze - Špaček, Jan, 1986- (2011)
V této práci jsem testoval v nově syntetizované elektrochemické značky s alkylthiolovou skupinou, jejich enzymatickou inkorporaci do řetězce DNA a jejich elektrochemické vlastnosti. Dále jsem zjistil, že je možné využít nitro- skupinu ke značení bází DNA, tyto báze enzymaticky inkorporovat do DNA a pomocí elektrochemických metod provést jejich detekci. Takto připravená DNA je možná využít pro detekci hybridizace syntetických oligonukleotidů, případně k hybridizaci celogenomové DNA, prostřednictvím metody, kterou jsem za tímto účelem vyvinul.