Latinské a magické čtverce - Polášek, Martin (2011)
Diplomová práce provází v každé ze svých dvou částí historií latinských a magických čtverců. Její čtenář může sledovat přechod latinských čtverců od jejich použití na talismanech až k významnému postavení zejména na poli matematické statistiky. Poté se také dozví o prastarém smyslu magických čtverců a o jejich, z matematického hlediska, odsunutí do rekreační oblasti. Práce je pochopitelně pro lepší pochopení výkladu doplněna mnoha ilustracemi.