Diferenciální rovnice 2. řádu a ekonomické modely - Potomová, Miroslava (2011)
Diplomová práca sa zaoberá lineárnymi diferenciálnymi rovnicami 2. rádu s konštantnými koeficientami. V prvej - matematickej časti sú uvedené poznatky k riešeniu homogénnych a nehomogénnych diferenciálnych rovníc, poznatky o stabilite riešenia a graficky priebeh riešení. Druhá - ekonomická časť je venovaná modelu trhu s cenovým očakávaním a vzájomnému ovplyvňovaniu inflácie a nezamestnanosti. Obe časti sú doplnené príkladmi.