Persuázia - teoretické ukotvenie a praktické aplikácie - Gálik, Stanislav, 1986- (2011)
Persuázia je účinný nástroj spôsobujúci zmenu postojov a správania ľudí. Jej využitie dokáže v mnohom pomôcť, ale v nesprávnych rukách môže napáchať aj veľa zla. Táto práca sa zameriava na teoretické vysvetlenie procesov persuázie, ktoré sú doložené radom experimentálnych dôkazov. Zároveň poskytuje dôkladný vhľad do rozhodovacích procesov človeka, čím rozširuje teoretickú základňu pre porozumenie procesov presvedčovania. Hlavným cieľom tejto práce je poskytnúť čitateľovi relevantné informácie, ktoré stoja na pevných teoretických základoch a zároveň vychádzajú z experimentálnych štúdií a praktických aplikácií. Čitateľ tak získa prehľad v persuazívnych princípoch, ktoré je schopný ľahko identifikovať, brániť sa im a primerane aj sám využívať