Odhad parametrů jednoduchých modelů neuronu - Rajdl, Kamil (2011)
Tématem této diplomové práce je odhad parametrů jednoduchých modelů neuronu. Práce se skládá z pěti kapitol. Obsahem první kapitoly jsou základní pojmy a metody teorie odhadu. V druhé kapitole jsou definovány vybrané náhodné procesy a odvozeny jejich vlastnosti. Pomocí těchto procesů jsou ve třetí kapitole vytvořeny jednoduché modely posloupnosti neuronových impulsů. Čtvrtá kapitola se zabývá odhady parametrů těchto modelů. V závěrečné, páté, kapitole je porovnána efektivita vybraných odhadů na simulovaných neuronálních datech.