Matematické aspekty pokeru - Kubišová, Kateřina (2011)
Cílem této práce je nalezení optimální strategie v jednoduchém modelu pokeru při změně parametrů hry. V první části práce je nalezena optimální strategie pro dvě zásadní změny paramatrů hry. Dále je zde pospán obecný postup hledání optimálních strategií pro více rozšířenou hru. Další část práce se věnuje modelu pokeru s kartami. Je zde vysvětlen přechod ke kartám, pravidla pro hru s kartami a hledání optimální strategie pro reálnou hru s kartami. Poslední část je věnována shrnutí získaných poznatků, které jsou demonstrovány na reálné ukázce hry.