Mléčně kvašená zelenina ve výživě člověka - Moučka, Tomáš (2011)
Mléčně kvašená zelenina je vhodnou složkou výživy člověka, působí preventivně proti řadě onemocnění, zvláště při přítomnosti živých bakterií ve výrobku. Stanovení počtu životaschopných mezofilních bakterií mléčného kvašení v prodávaném kvašeném zelí však prokázalo jejich nepřítomnost, naproti tomu v domácích výrobcích byly výsledky řádově 10^6 až 10^8 KTJ.g-1.