Fluor nejen pro zuby dobrý - Dancingerová, Hana (2011)
Přestože je fluor řazen do skupiny esenciálních stopových prvků, na jeho nezbytnost pro lidský organismus není nahlíženo zcela jednoznačně. Bakalářská práce shrnuje dosavadní poznatky o výskytu fluoru v přírodě a jeho vlivech na lidský organismus. Cílem teoretické části je objasnit jak negativní, tak pozitivní účinky fluoru na lidské zdraví a jeho význam v oblasti prevence i léčby některých onemocnění. V praktické části je vyhodnoceno dotazníkové šetření, jehož účelem bylo zjistit povědomí oslovené části české populace o účincích fluoru na zdraví a jeho výskytu v potravinách. Získaná data svědčí o nedostatečné informovanosti a upozorňují na nutnost uvedení některých informací na pravou míru.