Vliv stravovacích návyků na riziko rozvoje nádorů tlustého střeva a konečníku - Bednářová, Monika (2011)
Bakalářská práce se zabývá vlivem stravovacích návyků na riziko rozvoje nádorů tlustého střeva a konečníku. V teoretické části je krátce pojednáno o epidemiologii kolorektálního karcinomu a funkci tlustého střeva. Pozornost je však hlavně zaměřena na rizikové i preventivní faktory pro vznik kolorektálního karcinomu a vliv stravy na kolorektální karcinom a to jak z hlediska elementárních složek stravy, tak i z hlediska celých potravinových skupin. Součástí bakalářské práce je praktická část, kde jsou porovnány stravovací návyky skupiny pacientů s kolorektálním karcinomem a kontrolní skupiny.