Farmakologie v kontaktologii - Vránová, Zuzana (2011)
Diplomová práce pojednává o vlivu farmak a chemického složení roztoků na kontaktní čočky. V úvodu práce jsou zmíněny materiály na výrobu kontaktních čoček a jejich druhy. Dále je zmíněna péče o kontaktní čočky, různé druhy roztoků a jejich chemické složení. Jedna z kapitol je věnována farmakologickým přípravkům, které se využívají v oftalmologii. Další kapitola se věnuje možnosti využití kyseliny hyaluronové v kontaktologii a poslední kapitola je zaměřena na nové typy kontaktních čoček a jejich možnosti využití.