Změny tvaru rohovky v důsledku CCL, včetně změny aberací vyšších řádů - Perlová, Lenka (2011)
Diplomová práce je tvořena částí teoretickou a praktickou. V teoretické části je zmíněna anatomie a fyziologie rohovky. V práci je popsáno ektatické onemocnění rohovky keratokonus, historie jeho diagnostiky a léčby, klinický obraz, diagnostika, klasifikace a léčba. V hlavní kapitole se práce věnuje fotodynamické terapii Corneal Cross - linking (CCL), její historii a jejímu použití v klinické praxi. Dále se práce dotýká popisu aberací vyšších řádů a wavefront analýzy. Praktická část je zaměřena na statistický rozbor změn parametrů rohovky v důsledku Corneal Cross - linking, včetně změny aberací vyšších řádů.