Stanovení kvality polarizačních brýlí - Mojžíšová, Barbora (2011)
Tato práce se zabývá problematikou polarizace světla a jejího využití v praktickém životě. V úvodní části popisuji vznik, vlastnosti a způsoby polarizace světla. V další části jsem se zaměřila na fyzikální popis polarizovaného světla a jeho použití v praxi. V odborné části jsem se zaměřila na měření kvality polarizačních filtrů ve slunečních brýlích a srovnávacích vzorcích.