Úloha optometristy v prevenci glaukomu - Pileček, Michal (2011)
Ve své práci jsem se zabýval možnostmi, které má optometrista při vyšetřovaní pacientů podezřelých z glaukomového onemocnění. Pro správnou diagnostiku je nutné pochopení anatomických a fyziologických poměrů v oku. Z tohoto důvodu se v první části práce věnuji anatomii a patofyziologii oka. Následně se zabývám přístrojovým vybavením, které se používá při diagnostice glaukomu. Ve výzkumné části je popsána skupina pacientů, která absolvovala vyšetření na bezkontaktním tonometru, statickou perimetrii, optickou koherentní tomografii a Heidelbergskou retinální tomografii.