Změny nitroočního tlaku s důrazem na fyzickou zátěž - Gawlasová, Pavlína (2011)
První část diplomová práce se zabývá anatomií komorového systému, fyziologií nitrooční tekutiny a obecnými fakty o nitroočním tlaku a jeho měření - tonometrii. Je zde také zmíněna problematika glaukomu. Praktická část je zaměřena na zjištění změny nitroočního tlaku po vykonání fyzické zátěže ve skupině respondentů.