Příčiny strabismu a možnosti jeho řešení u dospělé populace - Drábek, Jaromír (2011)
Obsahem diplomové práce jsou příčiny jednotlivých typů strabismu a jejich řešení u dospělé populace. Úvodem je stručně pojednáno o historii strabismu, anatomii, fyziologii binokulárního vidění. Následuje rozdělení strabismu do jednotlivých druhů. Hlavními kapitolami jsou jednotlivé příčiny strabismu a řešení u dospělé populace. Nechybí také kapitoly o diagnostice i vlivu strabismu na psychiku. Praktická část práce se věnuje rozboru chirurgického řešení strabismu ve Fakultní dětské nemocnici v Brně a jejich srovnání s jinými pracovišti.