Význam systematické dietní rady u onkologických pacientů s rizikem podvýživy - Šmahelová, Hana, 1985- (2011)
Diplomová práce shrnuje problematiku výživy a podvýživy u onkologických pacientů, od jejího rozvoje až po nutriční podporu, kterou lze pacientům poskytnout. Důraz je kladen na systematickou péči o onkologické pacienty, jejímž smyslem je dlouhodobě sledovat nutriční stav pacientů, podávat vhodné dietní rady a případnou nutriční podporu tak, aby byla rizika dalšího rozvoje malnutrice co nejvíce snížena. Praktická část práce se zabývá zjišťováním, jaký vliv na stav pacientů navštěvování nutriční poradny má, jak se mění výživové chování pacientů a nakolik se daří zastavit hubnutí, případně váhu zvyšovat.