Funkční laboratorní vyšetření v alergologii - test aktivace bazofilů - Bašná, Lenka (2011)
Bakalářská práce se zabývá diagnostikou alergických onemocnění, zvláště pak funkčními testy a především testem aktivace bazofilů. Popisuje vývoj poznatků funkčního vyšetření aktivace bazofilů, technické parametry testu a klinické využití. V praktické části je prezentována kazuistika pacienta, současné postavení testu při diagnostickém procesu a je uvedeno vlastní provedení testu.