Srovnání přímého měření LDL-cholesterolu a výpočtu LDL-cholesterolu v závislosti na hladině triglyceridů - Rašková, Veronika (2011)
Ve své bakalářské práci se zabývám stanovením LDL-cholesterolu dvěma metodami, přímým měřením a výpočtem. Cílem mé práce je porovnat tyto dvě metody v závislosti na hladině triglyceridů. Obě metody stanovení LDL-cholesterolu jsem proto sovnávala jak v rozmezí fyziologických, tak i patologických hodnot.