Úloha rodiny při péči o seniora v domácím prostředí - Lampová, Šárka (2011)
Bakalářská práce se zabývá úlohou rodiny při péči o seniora v domácím prostředí. Teoretická část je zaměřena na stárnutí, stáří, etické problémy v geriatrii, funkce rodiny a mezigenerační soužití. Dále jsou rozebrány zdravotní a sociální možnosti péče o seniory, zejména agentury domácí péče. V závěru teoretické části jsou rozebrány potřeby poskytovatele a příjemce péče. Praktická část je tvořena z výsledků dotazníkového šetření provedeného v ordinaci praktického lékaře pro dospělé, interní ordinaci a okruhu přátel a známých. Výsledky dotazníkového šetření jsou zpracovány pomocí tabulek a grafů.