Informovanost seniorské populace o zdravém životním stylu - Fellnerová, Věra (2011)
Diplomová práce je zacílena na informovanost seniorů věkové kategorie 65 let a více, žijících v přirozeném prostředí, v oblasti zdravého životního stylu. Práce sestává ze dvou oddílů. Teoretická část stručně charakterizuje zdravý životní styl, jeho komponenty i rizika spojená s nedodržováním jeho zásad. Praktická část popisuje dotazníkové průzkumné šetření a jeho vyhodnocení, zaměřené na zjištění úrovně informovanosti dotazovaných seniorů v jednotlivých oblastech zdravého stylu života. Získaná data jsou pomocí statistických metod analyzována, porovnávána a interpretována. Výstupem je vyhodnocení informovanosti seniorů v dané problematice a statistické ověření hypotéz práce.