Znalosti všeobecných sester o inkontinenci u seniorů - Vinklerová, Barbora, 1983- (2011)
Ve své diplomové práci jsem se zaměřila na znalosti všeobecných sester o močové inkontinenci ve třech typech zdravotnického a sociálního zařízení, které pečují o inkontinentní klienty. Díky dotazníku jsem získala jejich názory na danou problematiku. V teoretické části najdete kapitoly o jednotlivých druzích močové inkontinence, jejich diagnostice, vyšetřovacích metodách a léčbě. Dále pak kapitoly o vzdělávání a kompetencích všeobecných sester v ČR a péči o inkontinentní klienty. Svoji praktickou část, kterou jsem získala pomocí dotazníkového šetření, jsem zaměřila na rozdíly vzdělanosti všeobecných sester v oblasti močové inkontinence. Dále jsem zařadila znalostní otázky v dané oblasti a na závěr jsem zjišťovala, jaké pomůcky používají na daných pracovištích. Co se týká celkového zhodnocení prvního cíle, z výsledků vyplývá, že na souhrn znalostí o močové inkontinenci má vliv pouze výše dosaženého vzdělání nikoli věk ani délka praxe. Ve druhém cíli jsem zjistila ...