Názor laické veřejnosti na spoluúčast rodiny na péči během hospitalizace - Slavíčková, Lenka (2011)
Bakalářská práce se věnuje názoru laické veřejnosti na spoluúčast rodiny na péči během hospitalizace. Teoretická část se zabývá nemocí, reakcí pacienta, jeho potřebami, potřebami rodiny, spoluprácí zdravotníků a rodiny během hospitalizace. Empirická část zkoumá, zda je veřejnost ochotná podílet se na péči o hospitalizovaného příbuzného, jakými činnostmi se chce podílet, jaké jsou překážky v jejím zapojení do péče a jaký má názor na kurz péče o rodinného příslušníka.