Znalosti laické veřejnosti o příznacích a první pomoci při otravách houbami - Jašková, Jitka (2011)
V bakalářské práci se zabývám tématem otravy houbami a poskytování první pomoci. Teoretická část práce je zaměřena na popis hub z hlediska biologie a na charakteristiku jednotlivých typů houbových otrav. Větší pozornost je následně věnována postupům první pomoci. Zmíněny jsou i faktory ovlivňující danou problematiku. V empirické části analyzuji výsledky dotazníkového šetření realizovaného u respondentů z řad laické veřejnosti. Hodnotím znalosti respondentů v oblasti poznávání druhů hub, schopnost rozpoznat projevy intoxikace a povědomí laiků o doporučených postupech první pomoci.