Úroveň znalostí občanů v poskytování laické první pomoci u popálenin - Trnková, Zuzana (2011)
Bakalářská práce je soustředěna na úroveň znalostí občanů v poskytování první pomoci u popálenin. Jedním z projevů popáleninového traumatu jsou komplikace, jejichž závažnost je z nemalé části dána úrovní poskytnutí předlékařské první pomoci. Teoretická část nabízí pohled na základní problematiku popáleninové medicíny včetně její první pomoci a prevence. Praktická část je zaměřena na porovnání rozdílů ve znalostech odborné a laické veřejnosti v poskytování první pomoci u popálenin.