Prevence osteoporózy u dívek ve věku 15-20 let - Svobodová, Lucie (2011)
Bakalářská práce se zabývá tím, jaká je prevence osteoporózy u dívek ve věku 15-20 let. Průzkumné šetření bylo prováděno na střední zdravotnické škole ve dvou fázích. Dotazník byl rozdán před edukačním projektem a poté, kde bylo zjišťováno, jaký byl rozdíl informací a prevenci o osteoporóze u dívek před edukací a po edukaci. Rozbor zjištěných dat a jejich interpretace informuje o tom, jaké jsou znalosti o osteoporóze a jaké jsou znalosti o prevenci z hlediska výživy a pohybové aktivity. Tato bakalářská práce poukazuje na to, jak je důležitá edukace o prevenci osteoporózy u mladých dívek.