Jakou prenatální péči chtějí české ženy? - Seidlová, Barbora (2011)
Bakalářská práce se zabývá prenatální péči v České republice. Skládá se ze dvou částí. V teoretické části je shrnut vznik a vývoj prenatálních poraden u nás. Dále popisuje schéma poskytované péče v těhotenské poradně. V praktické části jsou vyhodnoceny data získaná dotazníkovým šetřením. Respondentkami byly těhotné ženy navštěvující nějakou formu prenatální péče. Z výsledku výzkumu vyplývá, že těhotné ženy jsou s prenatální péči v České republice spokojeny. Mezi přání dotazovaných žen, které by mohlo poskytovanou péči zkvalitnit patří podávání dostatku informací, individuální přístup a finanční spoluúčast zdravotních pojišťoven na předporodních kurzech.