Prevence rakoviny prsu - Procházková, Jana; Trojanová, Blanka, 1953-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2011)
Bakalářská práce se zabývá prevencí rakoviny prsu. Je rozdělena na dvě části. V teoretické části jsou popsány rizikové faktory rakoviny prsu, prevence rakoviny prsu, mamografický screening a nejnovější poznatky o očkování proti rakovině prsu. Praktická část analyzuje výsledky dotazníkového šetření, kde jsme zjišťovali znalosti žen o prevenci rakoviny prsu v závislosti na věku, bydlišti a vzdělání.
This work deals with the breast cancer prevention. It is divided into two parts. The theoretical part describes the risk factors for breast cancer, breast cancer prevention, mamography screening and the latest findings on breast cancer vaccine. The practical part analyzes the results of the survey, where we examined women's knowledge about breast cancer prevention according to age, residence and education
Vedoucí práce: Blanka Trojanová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2011
Keywords: mamografie; mléčné žlázy lidské -- anatomie a histologie; nádory prsu -- prevence a kontrola; samovyšetření prsu; Breast Neoplasms; Breast Self-Examination; Mammary Glands, Human; Mammography; bakalářské práce; bachelor's theses