Kouření v těhotenství - Kolichová, Šárka (2011)
Bakalářská práce na téma: „Kouření v těhotenství“ je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. V teoretické části pojednává obecně o kouření a možnostech jeho odvykání. Dále se zabývá riziky kouření, které mohou nastat v těhotenství, u plodu a také u již narozeného dítěte. V praktické části jsou interpretovány výsledky dotazníkového šetření. Průzkum se zabýval zjištěním poměru mezi kouřícími a nekouřícími těhotnými ženami vzhledem ke vzdělání. Další zaměření vedlo k zjištění počtu kouřících těhotných žen, které ve vztahu k těhotenství přestaly kouřit, opět vzhledem ke stavu jejich vzdělání. Závěrečným cílem bylo zjistit stupeň nikotinové závislosti u těhotných kuřaček pomocí Fagerströmova testu nikotinové závislosti.