Bazální stimulace v novorozeneckém věku - Borecká, Anna (2011)
Tato práce se zabývá aplikací konceptu bazální stimulace do péče o novorozence. Cílem práce bylo porovnat tuto péči na 7 odděleních ve dvou fakultních nemocnicích. Teoretická část shrnuje původ konceptu, teoretický základ bazální stimulace, důvody aplikace v novorozeneckém věku a popis jednotlivých metod. Praktická část rozebírá výsledky šetření prováděného na jednotkách intenzivní a intermediární péče pro novorozence. Byla zjišťována znalost respondentek v bazální stimulaci, práce na oddělení s bazální stimulací a četnost užívání jednotlivých metod respondentkami. Dále bylo dotazováno na zapojení rodičů do této péče. Výsledky šetření jsou prezentovány ve formě tabulek a grafů.