Stres, předporodní příprava a partner u porodu - Blažková, Tereza, 1983- (2011)
Cílem bakalářské práce je zjistit, zda předporodní příprava může zmírnit psychickou zátěž otce u porodu a zda jsou otcové absolvující tuto přípravu dostatečně informovaní a jistější v asistenci u porodu. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část popisuje myšlenku otcovství, aspekty přítomnosti partnera u porodu, vývoj a současné pojetí předporodní přípravy, stres a jeho vyvolávající faktory a projevy. Praktická část je zpracována na základě dotazníkového šetření, ve kterém byla porovnána skupina mužů absolvujících se skupinou mužů neabsolvujících předporodní přípravu. Výsledky dotazníkového šetření jsou shrnuty v diskuzi a závěru.