Příčiny a důsledky nadměrné porodní hmotnosti novorozence - Nytrová, Krystyna (2011)
Předložená bakalářská práce se zabývá nadměrnou porodní hmotností novorozenců. V teoretické části práce je možné nalézt základní terminologii, příčiny, diagnostické metody a rizika, které se mohou vyskytnout u těhotné nebo plodu. Práce se také věnuje prevenci vzniku velkého plodu a strategii vedení porodu. Praktická část obsahuje kazuistiky žen, které porodily makrosomní plod. Součástí jsou i statisticky zpracovaná data o porodech velkých plodů ze dvou porodnic ve Fakultní nemocnici Brno.