Krajinný ráz údolí řeky Loučky a jeho proměny - Skoupý, Milan; Burianová, Jarmila, 1976-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2011)
Práce posuzuje údolí řeky Loučky, jako možnou lokalitu pro vyhlášení nového přírodního parku. Pro hodnocení využívá metodiky od autorského kolektivu Bukáček, Matějka a Laciny. Na jejich základě pak usuzuje, zda toto území dosahuje dostatečných kvalit pro vyhlášení tohoto statusu. Pro doplnění souvislostí pak přidává popis genia loci této lokality.
This thesis evaluates valley of river Loučka as a possible location for a new Natural Park. I use methodology for the evaluation by team of authors Bukáček, Matějka and Lacina. On this basis, it considers whether it achieves the sufficient quality for publication of this status. I add a description of the genius loci of this area to complete the context.
Vedoucí práce: Jarmila Burianová
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: krajinný ráz; landscape character; Loučka (Svratka, Česko : řeka); Loučka River (Svratka, Czechia); diplomové práce; master's theses