Krajinný ráz údolí řeky Loučky a jeho proměny - Skoupý, Milan (2011)
Práce posuzuje údolí řeky Loučky, jako možnou lokalitu pro vyhlášení nového přírodního parku. Pro hodnocení využívá metodiky od autorského kolektivu Bukáček, Matějka a Laciny. Na jejich základě pak usuzuje, zda toto území dosahuje dostatečných kvalit pro vyhlášení tohoto statusu. Pro doplnění souvislostí pak přidává popis genia loci této lokality.