Dopad šíření invazních druhů rostlin na poříční ekosystém řeky Moravy - Čarvaš, Milan (2011)
Práce mapuje příbřežní zónu řeky Moravy o délce 7 km v CHKO Litovelské Pomoraví a podává přehled o rozmístění vybraných invazních neofytů. Dále zkoumá stanovištní podmínky těchto rostlin a snaží se objasnit jejich prostorovou distribuci.