Prostorové strategie nízkonákladových leteckých dopravců ve střední Evropě - Michálková, Martina (2011)
Diplomová práce se zabývá prostorovými strategiemi nízkonákladových leteckých dopravců ve střední Evropě, tedy v Polsku, Německu, Česku, Slovensku, Rakousku a Maďarsku. První část představuje charakteristiky změn v letecké dopravě a tzv. low - cost modelu. Hlavní část práce je zaměřena na analýzu prostorových strategií především těchto dopravců Ryanair, Germanwings, easyJet, Wizz Air, SkyEurope a Norwegian. Závěr práce obsahuje srovnání výsledků analýzy a trendů popsaných v teoretické části.