Dopady SZP EU na rozvoj zemědělství a venkova centrální části Drahanské vrchoviny - Král, Michael (2011)
V první části se tato diplomová práce zabývá fyzicko-geografickou a socioekonomickou charakteristikou studované oblasti. V další části se věnuje politikám ovlivňujícím rozvoj venkova a zemědělství, jak na národní úrovni, tak především na úrovni Evropské unie. Další část se věnuje obecně zemědělství v České republice, ale především v centrální části Drahanské vrchoviny před vstupem České republiky do Evropské unie. První hlavní část je zaměřena na dopady Společné zemědělské politiky Evropské unie na zemědělství především v centrální části Drahanské vrchoviny. V další části je zmíněn rozvoj venkova do roku 2004. Druhá hlavní část je věnována rozvoji venkova s přihlédnutím k SZP EU, především obcí, po roce 2004. Konec práce se věnuje zhodnocení rozvoje zemědělství a venkova v centrální části Drahanské vrchoviny a k budoucímu možnému vývoji.