Letecká doprava - sekundární letiště v Evropě - Nedvědová, Kateřina (2011)
Letecká doprava v Evropě prochází v posledních dvou desetiletích výraznými změnami, které byly způsobeny liberalizací letecké dopravy. Mezi dopady liberalizace letecké dopravy patří například změna leteckých sítí nebo vznik nízkonákladových dopravců. Nízkonákladoví dopravci jsou často spojováni s rozvojem sekundárních letišť, a proto jedním z cílů této práce bude tedy zjistit, jestli nízkonákladoví dopravci opravdu ovlivňují vývoj sekundárních letišť v regionu střední Evropy. Zajímat nás taky bude, jak se vyvíjela frekvence letů a sedadlová kapacita na sekundárních letištích od roku 1990, a jestli změny, které proběhly v letecké dopravě, měly nějaký vliv na prostorové rozložení letů klasických, nízkonákladových i regionálních dopravců na sekundárních letištích v oblasti střední Evropy.