Katalog extrémních hydrometeorologických jevů na Moravě ve 20. století s dopady na zemědělskou produkci - Kramolišová, Marcela (2011)
Diplomová práce se zabývá extrémními hydrometeorologickými jevy na Moravě ve 20. století, jejich prostorovou a časovou analýzou a rozborem vybraných extrémních let. Předmětem studia je vztah mezi zemědělskou produkcí a meteorologickými podmínkami, tedy jak meteorologické podmínky ovlivňují výnosy v zemědělství. Práce se zabývá také analýzou meteorologických podmínek ve 20. století s případným vlivem na výnosy v zemědělství. Studie zahrnuje i stručnou charakteristiku vývoje zemědělství a dostupné zdroje meteorologických informací.