Paleoentomologie vybraných lokalit severní části boskovické brázdy se zaměřením na řád Miomoptera - Dostál, Ondřej, 1979- (2010)
K paleoentomologickým výzkumům bylo vybráno 8 lokalit spodnopermského stáří, ze kterých se ukázaly vhodné pouze lokality Zboněk a Obora. Během let 2004-2006 byly identifikovány původně popsané profily, které byly podrobeny intenzivnímu výzkumu. První část práce přináší shrnutí výzkumů v oblasti severní části boskovické brázdy a shrnutí výzkumů řádu Miomoptera v celosvětovém kontextu. Druhá část je jednak revizí nálezů zástupců řádu Miomoptera popsaných původně v roce 1963 J. Kukalovou, jednak dalším popisem nepublikovaných jedinců z původních sběrů Kukalové a popisem nových nálezů autora práce. Při revizi a zpracování nového materiálu z lokality Obora bylo navrženo synonymizování jedinců čeledi Palaeomanteidae s rody Palaeomantis a Miomatoneura a vyčlenění druhů Palaeomantis schmidti, P. minutum, P. peruni, P. arta, P. latum, P. cf. latum, P. sinosum, P. sp., Miomatoneura frigida, M. cf. frigida, M. candida, M. insolida, M. sp. Dále byl vyčleněn nový rod Typ 1 a nové druhy P. sp. 1, P.