Znalosti všeobecných sester o moderních způsobech léčby chronických ran - Dvořáková, Alexandra (2011)
Diplomová práce se zabývá znalostmi všeobecných sester o moderních způsobech léčby chronických ran. Těžiště práce tvoří průzkumné šetření zaměřené na zmapování úrovně znalostí všeobecných sester o moderních způsobech léčby vzhledem ke stanoveným proměnným, které by mohly rozsah znalostí ovlivnit: dosažené pregraduální vzdělání, délka praxe a obor respondentů. Šetření se zabývá i otázkou, zda jsou moderní metody v dostatečné míře využívány v praxi. Dále zkoumá postoj sester k problematice postgraduálního vzdělávání v oblasti péče o chronickou ránu a zvýšení kompetencí při lokálním ošetřování chronických ran.