Stáří očima dnešní mladé populace - Řičicová, Hana (2011)
Diplomová práce zjišťuje míru znalostí, zkušenosti a představy dnešní mladé populace o stáří a starých lidech kolem nás. Jejím obsahem je podrobná analýza faktorů, které mohou tyto znalosti, zkušenosti a představy ovlivňovat. Posuzovanými faktory jsou věk, pohlaví a víra respondentů a mezigenerační soužití. Základ práce tvoří kvantitativní průzkumné šetření prováděné na jedné základní a dvou středních školách. Analýza a interpretace dat poskytuje informace, zda zmiňované faktory nějak ovlivňují názory, znalosti a představy dnešní mladé populace. A vede nás k úvahám o vztahu dvou odlišných generací a jejich šanci na zlepšení.