Nutriční podpora u seniorů v institucionalizované péči - Chudobová, Lenka; Pokorná, Andrea, 1973-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2011)
Souhrn: Diplomová práce je zaměřena na problematiku nutriční podpory u seniorů v institucionalizované péči. Hodnotí efektivitu nutričních intervencí u klientů Domova pro seniory Nopova v Brně se zohledněním věku, pohlaví, komorbidity, aktivity a sebepéče (dle ADL) a mentální kondice (dle MMSE). Dále zjišťuje úroveň implementace standardu nutriční péče. Práce je zaměřena na analýzu výsledků získaných průzkumným šetřením.
Summary: The thesis is focused on nutritional support of senior citizens in institutionalized care. It evaluates the effectiveness of nutritional interventions for clients of the Nopova Retirement Home (Domov pro seniory Nopova) in Brno, taking into account age, gender, comorbidity, activity and self-care (according to ADL), and mental condition (according to MMSE). Furthermore, it determines the level of implementation of the standard of nutritional care. The thesis is focused on analyzing the results obtained by the investigative examination.
Vedoucí práce: Andrea Pokorná
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2011
Keywords: nutriční terapie; poruchy výživy; senioři; výživa ve stáří; older people; Nutrition Disorders; Nutrition Therapy; diplomové práce