Sexualita třetího věku - Polášková, Jaroslava (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou sexuality a sexuálního života mužů a žen seniorského věku. Teoretická část vymezuje základní pojmy v oblasti sexuality, popisuje odlišnosti sexuality a sexuálního života ve stáří a specifika onemocnění ve stáří, která ovlivňují sexuální aktivity seniorů. Empirická část vypovídá o postojích seniorů ke vnímání sexuálních potřeb, preferování sexuálních aktivit, problémům sexuálního života ve stáří a hodnocení vlastního sexuálního života. Diplomová práce je příspěvkem geriatrickému ošetřovatelství a pohledu na sexualitu a její odlišnosti ve stáří.