Prevence kontaminace během infuzní terapie - Dvořáková, Kateřina (2011)
Diplomová práce se zabývá zmapováním nynějšího stavu úrovně klinické praxe a standardů při aplikaci infuzní terapie v pěti vybraných zdravotnických zařízeních a dále zjištěním zájmu NLZP o další vzdělávání v oblasti infuzní terapie. Zjišťuje neznalost či odchylky v postupech NLZP při manipulaci s infuzními převodovými soupravami. Teoretická část práce je zaměřena na definici, rozdělení, indikace, kontraindikace, komplikace, základní složky, druhy, technické prostředky a zásady podávání infuzní terapie s vymezením zvláštností této terapie v gerontologii. Empirická část poskytuje informace o současných problémech aplikace infuzní terapie na základě průzkumného šetření mezi NZLP, kteří denně aplikují infuzní terapii. Analýza dosažených výsledků prezentuje informace o kvalitě ošetřovatelské péče. Jedním z praktických výstupů práce bylo vytvoření klinického doporučeného postupu, který by sloužil jako podklad pro standardní operační postupy aplikace infuzní terapie na jednotlivých ...