Role Evidence Based Nursing v geriatrickém ošetřovatelství - Ježová, Miroslava; Pokorná, Andrea, 1973-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2011)
Diplomová práce popisuje Evidence Based Nursing jako významný fenomén moderního geriatrického ošetřovatelství. Zjišťuje znalosti všeobecných sester o dané problematice a jejich zájem o ošetřovatelskou péči založenou na důkazech prostřednictvím dotazníkového šetření. V neposlední řadě se zabývá i jejich názorem na potřebu implementace Evidence Based Nursing v geriatrickém ošetřovatelství.
The thesis describes Evidence Based Nursing as a significant phenomenon of modern geriatric nursing. By means of questionnaire investigation it finds out general nurses' knowledge about given issues as well as their interest in Evidence Based Nursing. It is also concerned with their opinion about the need of implementation of Evidence Based Nursing into geriatric nursing.
Vedoucí práce: Andrea Pokorná
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2011
Keywords: geriatrické ošetřovatelství; lékařská praxe založená na důkazech; Evidence-Based Practice; Geriatric Nursing; diplomové práce