Znalosti všeobecných sester o moderních způsobech hojení chronických ran - Wilczková, Michaela (2011)
Diplomová práce je zaměřena na moderní způsob hojení chronických ran. Věnuje se znalostem, které mají všeobecné sestry, pracující na svých odděleních s chronickými ránami. Cílem této práce je rovněž poukázat na hlavní rozdíly, které se vyskytují mezi fakultní nemocnicí a městskou nemocnicí ve využívání metody vlhké terapie u léčby chronických ran a hlavní rozdíly ve znalostech sester. Z vyhodnocení dotazníkového šetření v průzkumné části práce pak vyplývají nejvýraznější rozdíly mezi znalostmi sester fakultní nemocnice a městské nemocnice a rozdíly v užívání metody vlhké terapie chronických ran.